Returul produselor

Dreptul de retragere

Dreptul de retragere şi returul produselor sunt cele prevăzute de OUG 34/2014 şi Directiva 2011/83/UE.

Aveţi asigurat un interval de 14 zile pentru exercitarea dreptului de retragere, începând de la data în care intraţi în posesia fizică a produselor, fără niciun fel de penalităţi şi fără invocarea unui motiv.

Exercitarea dreptului de retragere trebuie să fie exprimată neechivoc, prin trimiterea unui email la adresa express@califarm.ro, specificând numele complet, codul de membru, CNP-ul, numărul de telefon de contact şi contul bancar. Vă vom transmite în cel mai scurt timp prin email confirmarea primirii deciziei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare generate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cea mai ieftină livrare standard oferită de noi.

Rambursarea sumelor se va face doar după primirea de către noi a coletului/coletelor conţinând produsul/produsele pentru care aţi exprimat dreptul de retragere.

În cazul coletelor plătite ramburs sau prin ordin de plată, vom efectua rambursarea sumelor prin ordin de plată în termen de maximum 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră.

În cazul plăţii cu cardul, vom folosi acelaşi canal de rambursare, dacă nu primim de la dumneavoastră în mod expres o solicitare de rambursare prin ordin de plată. Pentru comenzile plătite cu cardul, suma va fi returnată pe acelaşi card utilizat la tranzacţionare, în decurs de 3-30 de zile de la acceptul returului.

Dacă este anulată o tranzacţie cu cardul, banca emitentă va debloca suma blocată din contului clientului în termen de 1-30 de zile, în funcţie de politica acesteia.

Indiferent de metoda aleasă pentru rambursare, nu vom percepe niciun comision suplimentar.

Returul produselor

În cazul exercitării dreptului de retragere va trebui să suportaţi direct costul returnării produselor. Acest cost poate varia, în funcţie de soluţia aleasă şi de tarifele firmei de curierat alese.

Vă rugăm returnaţi produsele la adresa Calea Aviatorilor Nr.18, 307200 Ghiroda, judeţ Timiş în maximum 14 zile de la exercitarea deciziei de retragere. Depăşirea termenului de 14 zile poate atrage pierderea dreptului la retragere, mai ales în cazul produselor cu termen scurt de expirare (alimente, suplimente alimentare etc.).

Nu este acceptată returnarea produselor prin firme de curierat care nu asigură livrarea la adresa destinatarului (de exemplu, Poşta Română).

Sunteţi responsabil pentru diminuarea valorii produsului/produselor atât pe perioada posesiei acestora cât şi pe parcursul procedurii de retur, cauzate de stocarea şi/sau manipularea neglijentă, păstrarea în condiţii neconforme (care nu respectă condiţiile de manipulare şi stocare prevăzute de producătorul produsului) sau orice alte acţiuni de natura de a afecta integritatea fizică şi calităţile produselor.